“ Voor Sanofi is het erg belangrijk dat de productie en distributie van onze geneesmiddelen en vaccins gecontinueerd wordt, zodat iedereen die onze medicijnen nodig heeft deze kan gebruiken. We monitoren de situatie dan ook zeer zorgvuldig. Er zijn maatregelen genomen om te kunnen zorgen voor “business continuïteit”. Hierdoor blijft de voortzetting van de productie en distributie van onze geneesmiddelen en vaccins mogelijk. We doen er alles aan om onze geneesmiddelen en vaccins beschikbaar te houden. Updates vanuit Sanofi rondom het Corona/COVID-19 virus kunt u hier vinden.

Voor specifieke en persoonlijke vragen over een (gediagnosticeerd) ziektebeeld en Corona, verwijzen wij naar uw behandelend arts en eventueel de richtlijnen zoals gecommuniceerd door het RIVM. ”

Welkom op de Ziektevanfabry.nl

Op deze website vind je informatie over de ziekte van Fabry. Neem voor medische vragen altijd
contact op met je arts.

Palette Color
primary_color

Wat is de ziekte van Fabry?

Bij de ziekte van Fabry hoopt zich een vettige substantie in de cellen op. Met ernstige klachten als gevolg.

Is het erfelijk?

Wist je dat... de ziekte van Fabry wordt veroorzaakt door een afwijkend gen? Vrouwen met deze ziekte hebben 50% kans om het afwijkende gen door te geven aan hun kinderen. Mannen geven het gen alleen door aan hun dochters, niet aan hun zonen.

Het verhaal van Guus

Guus merkte dat hij vermoeider was dan zijn collega's tijdens zijn training. Hij ontdekte dat hij de ziekte van Fabry had.